Waarom wij?

Ervaring met werknemers uit de gezondheidszorg

Nederlands voor de gezondheidszorg werkt uitsluitend met zorgvuldig geselecteerde trainers, allen native speaker Nederlands. Zij hebben allen ruime ervaring in het verzorgen van taaltrainingen voor werknemers uit de gezondheidszorg. Hierdoor zijn de trainingen Nederlands praktijkgeoriënteerd en doelgericht.

Wij gaan een stapje verder

Als anderstaligen voor langere tijd in Nederland gaan wonen en werken spelen behalve het leren van de Nederlandse taal ook en aantal andere aspecten een belangrijke rol. Wat zijn de gangbare gedragspatronen in de Nederlandse zorgorganisaties en hoe wijken die in de dagelijkse omgang af van de gewoonten in het thuisland van de cursist? Onze trainers zijn niet alleen deskundig en ervaren in het verzorgen van taaltrainingen voor deelnemers uit de gezondheidszorg, maar zij weten ook welk veranderingsproces anderstaligen in hun nieuwe omgeving doormaken en zijn gespecialiseerd in de omgang met cultuurverschillen.

Deskundig advies

Wolfgang Schlack, hoogleraar Anesthesiologie, speelt als adviseur een belangrijke rol bij de ontwikkeling van deze maatwerktrainingen Nederlands voor de gezondheidszorg. Als afdelingshoofd Anesthesiologie in Nederland weet hij als geen ander aan welke taaleisen werknemers in de zorg moeten voldoen. Bovendien heeft hij zelf een groot aantal anderstalige medisch specialisten succesvol begeleid.

Kwaliteit

Alle taaltrainingen Nederlands voor de gezondheidszorg zijn effectief en resultaatgericht. De doelstelling wordt gekoppeld aan de international erkende standaard voor taalniveau-aanduiding, het Common European Framework of Reference (CEFR). Onze trainingen zijn erkend door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarnaast worden onze trainingen, het materiaal en onze trainers regelmatig geëvalueerd zodat wij altijd de hoogste kwaliteit kunnen garanderen.

Taaltrainingen op maat

Voor het begin van elke training komen in een uitgebreid intakegesprek het vakgebied, de functie van de cursist(en) en de te bereiken doelstellingen aan de orde. Vervolgens wordt op basis van het instapniveau van de cursist(en) aan de hand van de Europese taalniveaus een advies gegeven over de inhoud, duur en intensiteit van de training en stellen wij een trainingsvoorstel op. Onze trainingen zijn dus maatwerk en afgestemd op de specifieke behoeften van de zorginstelling en de cursist(en).

Lesmateriaal voor de gezondheidszorg

U leert bij ons de Nederlandse taal aan de hand van zorgvuldig gekozen en deels zelf ontwikkeld lesmateriaal. Dit materiaal is samengesteld door een deskundig team en volledig afgestemd op anderstaligen uit de gezondheidszorg die Nederlands willen leren. Het uitgebreide materiaal bieden wij aan in een map, die de deelnemers na afloop van de cursus als naslagwerk kunnen blijven gebruiken.

Bij u of bij ons, wanneer het u past

Wij verzorgen uw training tijdens kantooruren en desgewenst ook in de avonduren en in het weekeinde. U kunt onze taaltrainingen volgen in onze centraal gelegen trainingslocaties, op afstand of op uw eigen locatie.

Centraal gelegen en sfeervolle leslocaties

Onze trainingsruimtes zijn centraal gelegen in AmsterdamRotterdam, Den Haag en Utrecht en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als onderdeel van de dagtrainingen gaat u samen met de trainer lunchen in een nabijgelegen sfeervol lunchcafé. Klik hier voor een impressie van onze locaties.